Rookkanaal & kachelpijp | Bakkerkachels.nl

Prijs

tot

Enkelwandige kachelpijp

Geïsoleerde rookkanalen

Schoorsteenkappen

Kleur

Toon meer

Toon minder

Materiaal

Toon meer

Toon minder

Type pijp

Diameter

Toon meer

Toon minder

De motor van uw houtkachel

Een goed rookkanaal is van groot belang voor de werking van uw houtkachel. Niet voor niets wordt het rookkanaal ook wel de motor van de kachel genoemd. Voor een goede verbranding is een goede schoorsteentrek noodzakelijk. De temperatuur van het kanaal speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe sneller het rookkanaal opwarmt, hoe sneller uw houtvuur op gang komt. Dit zorgt voor een eenvoudigere opstart van de haard met minder rook- en stankoverlast voor de omgeving.

Wij leveren rookkanalen met de temperatuurklasse T600. Dit betekent dat het rookkanaal getest is op een temperatuurbestendigheid van 600 graden Celsius, hetgeen verplicht is in Nederland. Helaas zijn er veel rookkanalen op de markt die niet aan deze klassering voldoen. Deze kanalen mogen daarom niet worden gebruikt.

De voordelen van een goed rookkanaal

Een goed werkend rookkanaal is erg belangrijk  voor een optimale prestatie van uw houtkachel. Investeren in een goed rookkanaal biedt niet alleen voordelen op het gebied van veiligheid, maar verbetert ook de efficiëntie van je verwarmingssysteem. Hieronder kunt u zien wat de vijf grootste voordelen zijn van een goed rookkanaal voor uw houtkachel.

Veiligheid voorop: Een goed werkend rookkanaal zorgt voor een veilige afvoer van rookgassen. Hierdoor minimaliseert u het risico op rookterugslag en mogelijke schade aan uw huis. Een veilige afvoer is erg belangrijk om te genieten van de warmte van uw houtkachel zonder zorgen.

Optimale trek: Goede kwaliteit rookkanalen bevorderen een optimale trek, wat cruciaal is voor een efficiënte verbranding van hout. Dit resulteert in een schonere verbranding, minder roetvorming en een verhoogde energie-efficiëntie van je houtkachel.

Duurzaamheid en lange levensduur: Investeren in een kwalitatief rookkanaal betekent investeren in duurzaamheid. Materialen zoals roestvrij staal of geëmailleerd staal weerstaan corrosie en dragen bij aan de langdurige prestaties van uw rookkanaal. Dit bespaart op lange termijn kosten voor vervanging en reparatie.

Eenvoudige installatie: Goede rookkanalen zijn ontworpen voor eenvoudige installatie. Dit maakt het installatieproces efficiënt en geeft u de mogelijkheid om snel te genieten van de warmte van uw houtkachel. Een professionele installatie garandeert een probleemloze werking.

Mooi design: Daarnaast wilt het oog natuurlijk ook wat. Kwaliteit rookkanalen zijn beschikbaar in diverse stijlen en afwerkingen, waardoor ze naadloos passen in vrijwel elke woning. Investeer vandaag nog in de voordelen van een kwalitatief rookkanaal en optimaliseer de prestaties van uw houtkachel. Veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid komen samen in een goed ontworpen rookkanaal, waardoor u zorgeloos kunt genieten van de warmte en gezelligheid van uw houtkachel.

Het juiste kanaal voor uw situatie

Of u kiest voor een houtkachel of een gashaard, u hebt een voorziening nodig voor de afvoer van (rook)gassen. Voor een houtkachel of houthaard is altijd een rookkanaal met schoorsteentrek nodig. Voor een natuurlijke trek is een uitmonding boven de nok van uw woning noodzakelijk.

Hetzelfde geldt voor gashaarden met een open verbrandingssysteem. Dit zijn gashaarden die hun verbrandingslucht uit de woonkamer halen. Ondanks de benaming “open verbrandingssysteem” kunnen deze haarden voorzien zijn van een ruit.

Gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem maken gebruik van een concentrisch kanaal. Hierbij wordt de verbrandingslucht aangevoerd door de buitenbuis die rondom de rookgasafvoer zit. Een gashaard met gesloten systeem kunt u aansluiten op de gevel. Afhankelijk van het type gashaard dat u kiest, kan het kanaal enkele meters horizontaal worden aangelegd. Hierdoor bent u vrij om de gashaard te plaatsen waar u maar wilt.

Nieuw rookkanaal laten aanleggen

Heeft u geen rookkanaal maar wilt u toch graag een kachel of een haard? Vaak is het mogelijk om een nieuw dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal aan te leggen in uw woning. In de meeste gevallen komen wij vooraf de situatie opnemen om te kijken of een rookkanaal in uw woning te realiseren is. Vervolgens stellen wij een heldere offerte voor u op. Informeer naar de mogelijkheden.

Renovatie van uw schoorsteenkanaal

Wilt u uw gemetselde rookkanaal laten renoveren? Dat kan met een RVS kanaalvoering. Hierbij wordt een flexibele buis door uw bestaande kanaal getrokken. Dit heeft als voordeel dat uw schoorsteenkanaal geen vocht en vuil meer kan doorlaten en beter wordt geïsoleerd. Door de betere isolatie van het kanaal heeft uw kachel of haard een beter rendement.