Houtkachels - Bakkerkachels

Prijs

tot

Merk

Brandstof

Kleur staal

Kleur keramiek

Uitvoering

Warmteresevoir

Houtkachels, de techniek is enorm verbeterd

Houtkachels zijn de laatste tijd negatief in het nieuws. Ze zouden veel overlast veroorzaken en slecht zijn voor het milieu, maar het hoeft niet zo te zijn. Een houtkachel is niet zomaar een stalen doos waar een vuurtje in gestookt kan worden. Het is een zeer precies afgesteld systeem waarbij verbrandingstemperatuur, naverbranding, warmteafgifte en beluchting een zeer belangrijke rol spelen. Deze technieken zijn in de laatste jaren enorm verbeterd. Zo is een moderne houtkachel niet meer te vergelijken met een houtkachel van meer dan 15 jaar geleden. Laat staan een authentieke openhaard.

Ontwikkelingen rondom houtkachels

Een kachel kan nog zo goed ontwikkeld zijn, maar als de gebruikers er niet goed mee om gaan dan kan een moderne houtkachel voor net zoveel overlast zorgen als een kampvuur. Denk aan:

verkeerd of nat hout stoken;
teveel of te grote blokken hout in de kachel;
teveel lucht;
te weinig lucht (smoren).

Wij adviseren u graag over het juiste gebruik van uw houtkachel om overlast voor het milieu te beperken. U kunt altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier als u vragen heeft? Bent u ook benieuwd naar onze andere producten. Dan kun u online vast een kijkje nemen in ons assortiment elektrische haarden, pelletkachels en gaskachels.

Inzethaarden

Heeft u een oude openhaard en wilt u deze voorzien van een gesloten houthaard? Dan is een op hout gestookte inzethaard iets voor u. Dit is een complete haard die in de bestaande openhaard wordt geschoven. In de meeste gevallen is er wel een passende haard voor uw situatie. Het rookgasafvoerkanaal wordt aangesloten met een flexibele voering die tot het uiteinde van de schoorsteen loopt. Hierdoor ontstaat een veilige situatie.

Inbouwhaarden

Een inbouwhaard wordt toegepast in een nieuwe situatie. U kunt de haard strak laten inbouwen, integreren in een maatwerk meubel, gecombineerd met de TV of een natuurstenen plateau. Of wat dacht u van een klassieke natuurstenen schouw? In onze showroom laten wij u graag verschillende voorbeelden zien. Om een duidelijk beeld van het eindresultaat te geven, kunnen wij u zelfs voorzien van een 3D-tekening op maat. Zo komt u niet voor verassingen te staan.

Onze merken voor uw houtkachel / houthaard

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en veiligheid. Mede daarom voeren wij onderstaande merken: