Over ons - BakkerKachels - Alles voor uw haard of kachel
Icon Home Bk Oranje
Afleveren naar uw wensen
Icon Check Bk Oranje
Deskundig advies
Icon Levering Bk Oranje
Snelle levering
Over ons

Over ons

Webwinkel BakkerKachels.nl

Niets is mooier dan een echt houtvuur. Heerlijk met de familie genieten van de warmte en het vlammenspel van uw eigen houtkachel. Houtkachels hebben tegenwoordig een rendement van rond de 75% en zijn voorzien van een schoonruitsysteem waardoor u een goed zicht op het vuur behoudt. Stoken met hout is een duurzamen vorm van verwarmen. Bij houtverbranding komt immers evenveel CO2 vrij als de boom heeft opgenomen tijdens de groei, en evenveel als de boom zou verliezen als de boom op natuurlijke wijze zou verteren in de natuur. Bij zo'n duurzame vorm van verwarmen hoort natuurlijk een duurzaam verwarmingstoestel. Om vele jaren van uw houtkachel of haard te kunnen genieten is goed onderhoud van belang. Daarvoor bent u bij BakkerKachels.nl aan het juiste adres.

BakkerKachels.nl is dé webwinkel voor al uw onderhoudsmiddelen en accessoires voor uw houtkachel. U kunt bij ons terecht voor een ruim assortiment aan reinigingsmiddelen, poetsmiddelen en hittebestendige lak. Daarnaast heeft u bij ons een ruime keuze aan haardstellen, houtbakken, kachelpoken en vloerplaten. Bent u op zoek naar een artikel maar staat het niet op onze site? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken wij of wij het artikel direct kunnen opnemen in ons assortiment.

Onze geschiedenis

De webwinkel BakkerKachels.nl is in 2012 opgezet als onderdeel van 'Bakker Sfeerverwarming', speciaalzaak op gebied van kachels, haarden, pelletkachels en rookkanalen in Den Oever. Maar de geschiedenis gaat verder. In 1925 zijn de gebroeders Cor en Dirk Bakker gestart met de verkoop van vaste brandstoffen onder de naam 'Bakker's Brandstoffenhandel'. De steenkolen werden per tram, en later per trein aangeleverd vanuit Duitsland. Met eigen vrachtwagens werden de kolen lokaal getransporteerd naar de opslag en naar de klant. In de jaren '50 werd het assortiment uitbereid met stookolie.

In 1965 werd het bedrijf overgenomen door Jan Bakker, de zoon van Cor Bakker. Het bedrijf kreeg toen de naam 'Jan Bakker Haarden en Schouwen'. Door de opkomst van het aardgas in Nederland nam de verkoop van brandstoffen af. Daarom begon Jan Bakker in 1981 met de verkooop van houtkachels. In de jaren daarna kwamen ook de gashaarden en de stijlschouwen. In 2012 zijn wij ons ook gaan specialiseren in pelletkachels.

In 2014 is 'Jan Bakker Haarden en schouwen' omgezet in een VOF onder de naam 'Bakker Sfeerverwarming'. Jan Bakker en zijn zoon Cornelis Bakker zijn de huidige eigenaren.

Cornelis Bakker voor een houthaard

Cornelis Bakker
Mede-eigenaar
cjbakker@bakkerkachels.nl