Kachelkit en vuurvaste kit van o.a. Granita | BakkerKachels.nl
Afleveren naar uw wensen
Deskundig advies
Snelle levering

Prijs

tot

Kachelkit

Granita is een vuurvaste ijzermastic, gegarandeerd zonder asbest.

Granita kan gebruikt worden voor het opbouwen of herstellen van gietijzeren metalen delen die aan vuur worden blootgesteld, hetzij opbouwen, herstellen en voegen van de vuurvaste muur van een kachel, open haard, kolenbarbecue, houtoven of bakkersoven. Granita wordt op zuivere delen aangebracht door middel van een pletmes of plamuurmes. De Granita kachelkit voor minimum 48 uur laten drogen alvorens een matig vuur aan te steken. Dit is om blaasvorming te voorkomen. De kit is niet waterbestendig.

3 Resultaten

Toon per:

Sorteren op:

Filter

Sorteren

Vuurvaste kit voor uiteenlopende warmtebronnen

Kachelkit is een ideaal product wanneer u iets wilt repareren dat letterlijk gloeiend heet kan worden. De kit heeft namelijk een dusdanige samenstelling dat deze vuurvast is. Om dat effect te kunnen bereiken bevat dit product overigens géén asbest. Zolang u het conform de gebruiksaanwijzing inzet vormt het dus geen gevaar voor de gezondheid van u en uw huisgenoten. Kachel kit is zowel in een kitspuitpatroon alsook in een plastic pot verkrijgbaar. Het spuitpatroom heeft een inhoud van 300 milliliter, terwijl de pot 500 gram kit bevat.

 

Eenvoudig schade herstellen

Ook al is uw kachel nog zo robuust, een ongeluk zit in een klein hoekje, waardoor er mogelijk schade aan ontstaat. In sommige gevallen betekent zo’n schadegeval ook meteen dat het gewoonweg te gevaarlijk wordt om nog langer van de beschadigde kachel of haard gebruik te maken. Met behulp van kachelkit kunt u echter kleine en grote scheuren op een vrij eenvoudige manier repareren, zodat u vervolgens gewoon weer veilig kunt stoken.

Volg altijd de gebruiksaanwijzing

Wanneer u bijvoorbeeld deze kit voor een openhaard gebruikt, dan is het dus wel van groot belang dat u de meegeleverde gebruiksaanwijzing goed opvolgt. Alleen dan bereikt u namelijk een tevredenstellend eindresultaat. De kit moet namelijk altijd met behulp van een pletmes of een plamuurmes op zuivere delen worden aangebracht. Daarnaast moet de kit ook eerst goed drogen voordat de warmtebron (opnieuw) wordt geactiveerd. Alleen als u de kit eerst minimaal 48 uur na het aanbrengen laat drogen kunt u er namelijk zeker van zijn dat er geen blaasjes ontstaan.