Afleveren naar uw wensen
Deskundig advies
Snelle levering

Prijs

tot

Kachelkit

Granita is een vuurvaste ijzermastic, gegarandeerd zonder asbest.

Granita kan gebruikt worden voor het opbouwen of herstellen van gietijzeren metalen delen die aan vuur worden blootgesteld, hetzij opbouwen, herstellen en voegen van de vuurvaste muur van een kachel, open haard, kolenbarbecue, houtoven of bakkersoven. Granita wordt op zuivere delen aangebracht door middel van een pletmes of plamuurmes. De Granita kachelkit voor minimum 48 uur laten drogen alvorens een matig vuur aan te steken. Dit is om blaasvorming te voorkomen. De kit is niet waterbestendig.

3 Resultaten

Toon per:

Sorteren op:

Filter

Sorteren

Vuurvaste montagekit voor uiteenlopende warmtebronnen

Kachelkit is een ideaal product wanneer u iets wilt monteren of repareren dat letterlijk gloeiend heet kan worden. De kit heeft namelijk een dusdanige samenstelling dat deze vuurvast is. Om dat effect te kunnen bereiken bevat dit product overigens géén asbest. Zolang u het conform de gebruiksaanwijzing inzet vormt het dus geen gevaar voor de gezondheid van u en uw huisgenoten. Kachel kit is zowel in een kitspuitpatroon alsook in een plastic pot verkrijgbaar. Het spuitpatroom heeft een inhoud van 300 milliliter, terwijl de pot 500 gram kit bevat.

Geschikt voor muurbevestigingen

U kunt deze kit in eerste instantie gebruiken om een kachel, open haard, houtoven, kolenbarbecue of bakkersoven stevig in een muur te bevestigen. Let wel, de zojuist genoemde reeks warmtebronnen kunnen niet zomaar in elke willekeurige muur worden geplaatst. Deze moet wel vuurbestendig zijn. De kit die u er tussen spuit om het item vast te zetten is zelf weliswaar vuurvast, maar dat betekent niet automatisch dat plaatsing in een niet vuurvaste muur dan opeens veilig zou zijn. Zorg er dus altijd voor dat u ook echt goed weet dat de montagemuur vuurvast is voordat u de klus met behulp van deze kit voor haard of een andere warmtebron begint.

Eenvoudig schade herstellen

Ook al is uw kachel nog zo robuust, een ongeluk zit in een klein hoekje, waardoor er mogelijk schade aan ontstaat. In sommige gevallen betekent zo’n schadegeval ook meteen dat het gewoonweg te gevaarlijk wordt om nog langer van de beschadigde kachel of haard gebruik te maken. Met behulp van kachelkit kunt u echter kleine en grote scheuren op een vrij eenvoudige manier repareren, zodat u vervolgens gewoon weer veilig kunt stoken. Uit voorzorg kachel kit kopen, zodat u bij opdoemende probleemgevallen meteen efficiënte maatregelen kunt nemen, is dan ook absoluut aan te raden. Bent u tenslotte zelf graag creatief met gietijzer, dan kunt u deze kit desgewenst ook benutten om losse onderdelen stevig aan elkaar vast te kitten.

Volg altijd de gebruiksaanwijzing

Wanneer u bijvoorbeeld deze kit voor openhaard gebruikt, dan is het dus wel van groot belang dat u de meegeleverde gebruiksaanwijzing goed opvolgt. Alleen dan bereikt u namelijk een tevredenstellend eindresultaat. De kit moet namelijk altijd met behulp van een pletmes of een plamuurmes op zuivere delen worden aangebracht. Daarnaast moet de kit ook eerst goed drogen voordat de warmtebron (opnieuw) wordt geactiveerd. Alleen als u de kit eerst minimaal 48 uur na het aanbrengen laat drogen kunt u er namelijk zeker van zijn dat er geen blaasjes ontstaan.