Kachelkoord vervangen
Afleveren naar uw wensen
Deskundig advies
Snelle levering

Prijs

tot

Reviewscore

Kachelkoord

Kachelkoorden in uw hout- of pelletkachel gaan helaas niet eeuwig mee. Komt u er tijdens het jaarlijkse groot onderhoud van uw kachel achter dat het koord zijn beste tijd heeft gehad, dan is het tijd om nieuw koord te kopen. Signalen dat het koord versleten is, zijn bijvoorbeeld dat het koord pluizig is, of de ruit van de kachel steeds sneller zwart wordt.

13 Resultaten

Toon per:

Sorteren op:

Filter

Sorteren

Het kachelkoord in uw kacheldeur eenvoudig zelf vervangen

Voor uw kacheldeur gebruikt u rond koord. Wilt u ook het koord van het raampje vervangen, dan heeft u plat koord nodig. We beperken ons hier tot de vervanging van het koord van de deur.

Haal (indien mogelijk) het kacheldeurtje los. Leg deze op bijvoorbeeld een deken of een stuk karton op tafel.
Vervolgens verwijdert u met een schroevendraaier het oude koord. Eventuele lijmresten kunt u ook verwijderen met de schroevendraaier of gebruik een (kleine) staalborstel. Vergeet niet om een veiligheidsbril op te zetten; de lijmresten willen nog wel eens weg schieten. Hierna is de sponning aan de beurt: maak deze stofvrij met behulp van een borstel en stofzuiger.

Nu kunt u meten hoeveel koord u nodig heeft. Tegen het rafelen plaatst u aan het begin en het eind van het afdichtingskoord een stukje hittebestendige tape. Haal het afgemeten koord uit de sponning en breng een dun (!) laagje speciale lijm die hittebestendig is in de uitsparing aan.

Daarna kunt u voorzichtig het stuk koord dat u al afgemeten had in de uitsparing drukken. Begin onderaan, in het midden van het deurtje en werk vanuit hier verder rondom. Het begin en eind van het koord moeten netjes tegen elkaar aan komen te zitten. De lijmresten kunt u verwijderen met een vochtig doekje. Nu moet de lijm nog een dag uitharden, voordat u de kacheldeur terug kunt plaatsen. Hierna kunt u weer heerlijk genieten van de warmte van uw kachel!