Kachelpoets
Afleveren naar uw wensen
Deskundig advies
Snelle levering

Prijs

tot

Kachelpoets

Kachelpoets is een product dat al vele decennia lang wordt verkocht. Wie daar niet van overtuigd is kan gerust zijn of haar grootouders raadplegen, want ook zij maakten er vroeger al gebruik van, in tijden dat kamers in woningen nog standaard met losse potkachels in plaats van een centrale verwarming op een aangename temperatuur werden gebracht. Dit ronduit traditionele product wordt in sommige huishoudens ook wel kachelzwart genoemd. Ook is het niet ongebruikelijk dat men over Zebraline spreekt. Zebraline is naar alle waarschijnlijkheid het oudste en daarom ook vaak het meest vertrouwde merk op het gebied van kachel poets. Uw grootouders, waar we zojuist al over spraken, hadden destijds gegarandeerd ook altijd een tube Zebraline in huis. Overigens is Zebraline vandaag de dag allang niet meer het enige merk dat dit product aanbiedt. U kunt tegenwoordig ook kachelzwart van andere fabrikanten kopen.

3 Resultaten

Toon per:

Sorteren op:

Filter

Sorteren

Verschillende verpakkingen met eenzelfde inhoud

Kachelpoets van het eerder genoemde merk Zebraline wordt sinds jaar en dag in een tube geleverd. Andere merken maken daarentegen vaak van anderssoortige verpakkingen gebruik. Denk daarbij onder meer aan plastic tonnetjes of een verpakking die sterk lijkt op een siliconenkitspuit. Ongeacht het soort verpakking is het poetsproduct dat erin zit in alle gevallen gelijk. Simpel gezegd ziet het eruit als een soort van zwarte tandpasta, die in dit geval speciaal voor het verfraaien van het uiterlijk van onder meer uw gietijzeren kachel benut kan worden. U kunt het overigens ook gebruiken om platen voor de open haard, ketels, ijzeren roosters en allerlei andere producten van smeed- of gietijzer weer volop te laten glanzen. Wanneer u dit soort items met de pasta bewerkt, krijgen ze hun oude vertrouwde diepzwarte glas weer terug en zien ze er weer helemaal als nieuw uit.

Werkwijze voor het beste resultaat

Voor het beste resultaat moet de pasta met behulp van een borstel of een doek op het te verfraaien item worden aangebracht. Zorg er tijdens deze behandeling voor dat de pasta gelijkmatig over het te bewerken oppervlak wordt verdeeld. Laat het na het aanbrengen even drogen en poets het oppervlak daarna nog een keer met een schone zachte doek, zodat er een fraai glanzend eindresultaat ontstaat. Op het moment dat u een kachel aansteekt, die kort daarvoor met kachelzwart is bewerkt, dan kan er even enige rookontwikkeling ontstaan, omdat het poetsmiddel bezig is met inbranden. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Dat is normaal. Daarentegen is het wel van groot belang om dit product altijd buiten het bereik van kinderen te houden. Doet u dat niet, dan kan dat tot onveilige situaties leiden.