Gazco inbouwhaarden
Afleveren naar uw wensen
Deskundig advies
Snelle levering

Prijs

tot

Warmteafgifte

Inbouw openhaarden

De aanwezigheid van een haard, in bijvoorbeeld uw woonkamer, zorgt voor een extra sfeervolle ambiance. Maar kiest u in dat geval voor een reguliere open haard, dan komen er ook meteen een aantal ongemakken om de hoek kijken. Zo moet u er constant voor zorgen dat er voldoende hout in huis is. Daarnaast is het aansteken van de haard voor menigeen een lastige klus. En ook als het vuur eenmaal goed brandt moet u telkens weer in actie komen om te voorkomen dat de vlammen doven. Al dit soort beslommeringen kunt u uzelf gemakkelijk besparen door voor een inbouw open haard te kiezen.

6 Resultaten

Toon per:

Sorteren op:

Filter

Sorteren

Met of zonder verwarmingselementen

Zo’n inbouwhaard werkt namelijk gewoon op stroom. Dit kan echter ook meteen betekenen dat dit type haard dan alleen maar een decoratief doel dient en geen warmte afgeeft. Er zijn weliswaar ook varianten verkrijgbaar die over een of meer verwarmingselementen beschikken. Tenzij deze laatstgenoemde categorie in een kleine ruimte wordt geplaatst is het vermogen echter te beperkt om er bijvoorbeeld een royale woonkamer mee te verwarmen. Beschikt u daarentegen ook over vloerverwarming, dan zou dit type inbouw openhaard wel goed als bijverwarming van pas kunnen komen. Neem voor het kopen van haarden die voor inbouw bedoeld zijn eerst goed de productspecificaties door, zodat van tevoren goed duidelijk is wat u precies aanschaft.

Inzethaarden en -cassettes

Naast allerlei verschillende afmetingen en het wel of niet hebben van verwarmingselementen vallen er nog een aantal andere onderverdelingen te maken. Zo zijn er zogenoemde inzethaarden en inzetcassettes. Inzethaarden zijn met name bedoeld om in een schouw of ombouw te plaatsen. Bij inzetcassettes heeft u daarentegen meer creatieve plaatsingsvrijheid, waardoor deze variant optisch gezien mogelijk beter aansluit op uw persoonlijke interieurwensen.

Verschillende vlamsimulatietechnieken

Tenslotte zijn er bij deze haarden ook twee verschillende methodes om het effect van de vlammen te simuleren. De ene methode wordt de Opti Flame techniek genoemd. Daarbij wordt gebruikgemaakt van LED-licht, dat op een glasplaat achter de houtblokken wordt geprojecteerd. Bijkomend voordeel van deze techniek is dat je in sommige haarden de kleuren van de vlammen aan je eigen smaak aan kunt passen. De tweede methode is de OptiMyst 3D techniek. Ook in dit geval wordt er elektrisch licht ingezet om het vlammeneffect te bereiken. Het licht wordt in dat geval echter niet op een glasplaat geprojecteerd, maar op minuscuul kleine druppeltjes waterdamp. Deze gepatenteerde techniek zorgt er in tegenstelling tot de Opti Flame techniek voor dat u vanuit elke kijkhoek de optische indruk krijgt dat u levensechte vlammen ziet.